loading

Νέα & Ανακοινώσεις

Μέσα στην αβεβαιότητα της καθημερινότητας και στους αγχώδεις ρυθμούς, υπάρχει η ανάγκη για δράσεις πρωτοπόρες, δράσεις πολύ πρωτότυπες και ξεχωριστές, που μας φωτίζουν και μας ταξιδεύουν σε νέους ορίζοντες.

Για τον λόγο αυτόν, η Ε.Ε.Φ. πήρε την πρωτοβουλία να οργανώσει ένα εκπαιδευτικό τριήμερο, με θέμα «Η Φυσική Μαγεύει».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σκοπός της δράσης είναι να μεταφέρει πληροφορίες, που έχουν σχέση με τα μεγάλα επιτεύγματα των Φυσικών Επιστημών, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Θα γίνει συνάντηση 200 Επιστημόνων και Ερευνητών, με χίλιους μαθητές από όλη την ΕΛΛΑΔΑ, στους φιλόξενους χώρους του Τ.Ε.Ι Αθηνών.

Ακόμη, για πρώτη φορά, τριάντα μαθητές θα ανέβουν στα καθηγητικά έδρανα και θα μας διδάξουν Φυσική και μάλιστα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στα μεγάλα αναπάντητα ερωτήματα της Σύγχρονης Επιστήμης.

Και για να κάνουμε τη διαφορά στο πώς μαθαίνει κάποιος Φυσική, θα υπάρξουν, στους χώρους του Τ.Ε.Ι, 50 δρώμενα όπου θα παρουσιάζονται εργαστηριακές δράσεις, μέσω πειραμάτων, ώστε με αυτόν τον εναλλακτικό τρόπο διδασκαλίας, να  γίνουν πιο κατανοητές οι έννοιες της Φυσικής και να απαντηθούν αγωνίες για τον κόσμο που μας περιβάλλει.

Τη συνάντηση αυτή, θα διανθίσουν καλλιτεχνικές δραστηριότητες, παρουσίαση  σημαντικών βιβλίων, με περιεχόμενο εκπαιδευτικό, γύρω από τον χώρο των Φυσικών Επιστημών, όπως και ένας πρωτότυπος διαγωνισμός επίλυσης γρίφων Φυσικής.

Ο στόχος μας, πέρα από την κατανόηση των εννοιών της Φυσικής, είναι η μετάδοση της αγάπης για τις Φυσικές Επιστήμες και η σηματοδότηση ,ενός ΑΛΛΟΥ ΤΡΟΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ της Φυσικής.

Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του τριήμερου στο: www.eef.gr

Την εκδήλωσή μας θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος και την έναρξη θα κηρύξει ο εκπρόσωπος της Πρυτανείας του Ε.Κ.Π.Α., Αντιπρύτανης κ. Μαραβέγιας Ναπολέων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝhttp://www.esos.gr/arthra/47905/liveesos-i-fysiki-tha-mas-mageyei-ekpaideytiko-triimero



    Μοιραστείτε το άρθρο στο: